divendres, de febrer 16, 2007

Un de cada tres alumnes matriculats en les escoles d'adults és immigrant

Un terç dels 35.350 alumnes matriculats en les 166 escoles d'adults catalanes és immigrant. En total, hi ha una mica més de 10.000 estudiants d'origen estranger, la meitat dels quals procedeixen del Magrib. Altres 1.800 són americans, 1.700 asiàtics i 1.500 de la resta d'Europa, segons dades facilitades ahir pel departament d'Educació.
Educació també redactarà un pla per a "millorar i actualitzar" aquests estudis i "respondre a les necessitats d'una societat moderna", va assegurar Francí. L'objectiu de la Generalitat és reconvertir la situació actual d'aquest segment de educands.
Segons un informe elaborat pel Consell Superior d'Avaluació, Catalunya està a la cua d'Europa en formació d'adults. Aquest document també posa de manifest les desigualtats que existeixen entre les diferents comarques, ja que en set d'elles -rurals i poc poblades- no hi ha cap escola d'adults. Francí va dir que per a millorar la formació continuada és necessari contar amb la participació activa dels ajuntaments. Per això, Educació vol que, en un futur, aquests equipaments siguen cogestionats per la Generalitat i els ens locals. "Són els ajuntaments els quals coneixen millor les necessitats i tradicionalment no han estat tinguts en compte", va admetre Francí.
El director d'Ensenyaments Professionals, Artístiques i Especialitzades, Josep Francí, va explicar ahir que una de les prioritats d'Educació en la present legislatura és potenciar la formació per a adults. Per això, ahir va anunciar que la Generalitat destinarà 14 milions d'euros en els pròxims quatre anys per a millorar les aules destinades a formar als majors de 18 anys.

DAVID CASALS - El País - Barcelona - 16/02/2007