divendres, de setembre 07, 2007

Conclusions de l'escola d'estiu 2007 de WebQuestCAT

L'Escola d'Estiu 2.007 a Catalunya ha tingut un apartat dedicat al recurs didàctic del que ja amb anterioritat ens havíem fet eco en aquest bloc: les WebQuest; un recurs dissenyat pel professor de la Universitat de San Diego als EEUU, Bernie Dodge, ara fa uns 12 anys, i que s'ha anat convertint en un model pedagògic d'ús molt expandit arreu del món.



En aquesta Escola d'Estiu s'han creat molts i alguns d'ells gaudeixen d'originalitat i genialitat, per tenir una mostra podem anar a la pàgina on s'han penjat, i que segons ens indica Carme Barba s'afegiran a la base de WebQuestCat. En ells
podem des de fer d'espies del règim franquista d'alguns dels cantautors més coneguts de Catalunya o ficar-se en la pell del Cristòbal Colom per convèncer la Cort dels Reis Catòlics i obtenir recursos econòmics per emprendre el seu viatge. D'entre els de la nostra àrea podem localitzar alguns sobre els aliments, el món dels animals vertebrats o aquest altre semblant, els taurons, la dieta, la pell, i altres; el millor és entrar i donar una ullada.
Una altra novetat important d'aquesta mateixa escola ha estat la traducció del curs D-109 al castellà per Ramón Domenech i que podeu trobar ací.

Finalment Carme ens invita a visitar les WebQuest creades en el seminari del Berritxegune
d'Eibar amb el que han col·laborat al llarg del curs 2.006-2.007, dels que podem destacar per a la nostra àrea: NEKATZEN GAITUZTEN BIRUSAK de Biologia de 2n de Batxillerat, d'Arantza Gardoki.