diumenge, d’abril 06, 2008

IInes. Jornades WEBQUEST

I de Jornada en Jornada, com ja vaig fer referència, el passat dia 29 de març, van tenir lloc a ledifici modernista de la Casa de Convalencència de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona, les Segones Jornades WebQuest, organitzades per la Comunitat Catalana de WebQuest i l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La jornada comptà, igual que la trobada de Clic, amb més de 200 persones.
S'ha creat un bloc expressament per a aquest esdeveniment on podem trobar tota la informació, el material dels tallers, les presentacions, les experiències , etc.., .
Esment especial podem visitar la webquest a l'aula de ciència d'Imma Palahí Pibernat, una de les autores del TEQ i de Sebastià Capella.
També us aconselle donar un cop d'ull a la conferència de Fernando Garcia Pàez, del
CEIP San Walabonso de Niebla (Huelva) sobre les Webquest i les TIC, Així mateix Fernando, va fer referència a una altra presentació seua sobre les competències bàsiques i en concret sobre la digital, us l'adjunte per seu interès.

Ira. Trobada Clic

Acabe d’assistir a la I trobada CLIC que ha tingut lloc a la UJI de Castelló i ha estat organitzada pel Seminari d'Informàtica de Castelló, amb la col·laboració de la pròpia Universitat i el CEFIRE de Castelló. Una jornada que ha estat d’allò més interessant per al professorat atret per aquest projecte.

La conferència inaugural ha estat a càrrec, com no podia ser menys, de Francesc Busquets, el pare del Clic que ha estat recordant els inicis per a després contar les expectatives, el futur, d’aquest projecte que té com a base la coordinació, la cooperació, la solidaritat, en definitiva, el treball en equip d’un bon grapat de mestres; un projecte que, com ha comentat Francesc engloba, dins de les TIC’s a l’escola, la creació i l’expressió, la comunicació, la informació, la medioteca i el suport a l’aprenentatge.

Com ha dit Francesc Busquet, el projecte se li ha “anat de les mans”, en el sentit que la seua popularitat ha possibilitat la participació de mestres, no només de dins de les nostres fronteres, sinó també de fora, així ha comentat les nombroses versions que s’han dut i continuen duent-se a terme.

No ha estat menys interessat el doble DVD amb el que s’ha obsequiat al personal participant; l’un sobre les publicacions del Seminari d’Informàtica de Castelló sobre les activitats de Clic corresponents al coneixement de Castelló i els seus costums i l’altre sobre tota la biblioteca de les activitats de JClic publicades fins ara.

Diferents companys i companyes has exposat alguns dels seus projectes i ha tancat la trobada el professor Adell de la UJI amb una conferència sobre: “Algunes idees sobre com desenvolupar la competència digital en Primària i ESO.

Tot un èxit de participació i coneixement de noves experiències, així com el futur del projecte podria ser un bon resum d’aquesta trobada.