diumenge, d’abril 06, 2008

Ira. Trobada Clic

Acabe d’assistir a la I trobada CLIC que ha tingut lloc a la UJI de Castelló i ha estat organitzada pel Seminari d'Informàtica de Castelló, amb la col·laboració de la pròpia Universitat i el CEFIRE de Castelló. Una jornada que ha estat d’allò més interessant per al professorat atret per aquest projecte.

La conferència inaugural ha estat a càrrec, com no podia ser menys, de Francesc Busquets, el pare del Clic que ha estat recordant els inicis per a després contar les expectatives, el futur, d’aquest projecte que té com a base la coordinació, la cooperació, la solidaritat, en definitiva, el treball en equip d’un bon grapat de mestres; un projecte que, com ha comentat Francesc engloba, dins de les TIC’s a l’escola, la creació i l’expressió, la comunicació, la informació, la medioteca i el suport a l’aprenentatge.

Com ha dit Francesc Busquet, el projecte se li ha “anat de les mans”, en el sentit que la seua popularitat ha possibilitat la participació de mestres, no només de dins de les nostres fronteres, sinó també de fora, així ha comentat les nombroses versions que s’han dut i continuen duent-se a terme.

No ha estat menys interessat el doble DVD amb el que s’ha obsequiat al personal participant; l’un sobre les publicacions del Seminari d’Informàtica de Castelló sobre les activitats de Clic corresponents al coneixement de Castelló i els seus costums i l’altre sobre tota la biblioteca de les activitats de JClic publicades fins ara.

Diferents companys i companyes has exposat alguns dels seus projectes i ha tancat la trobada el professor Adell de la UJI amb una conferència sobre: “Algunes idees sobre com desenvolupar la competència digital en Primària i ESO.

Tot un èxit de participació i coneixement de noves experiències, així com el futur del projecte podria ser un bon resum d’aquesta trobada.

1 comentari:

Miss Pilar ha dit...

Genial. Com m'hauria agradat estar-hi al seminari.