diumenge, de gener 27, 2008
Prohibeixen l'ús del burka i el niqab a Holanda
La mesura no prohibeix l'ús d'altres vels, com ara el hiyab, l'shayla o el chador, ja que no tapen per complet el rostre.
Aquesta mesura afecta, segons càlculs oficials a unes 50 dones musulmanes.
Directori de Webquest
"Potser en resulte estrany - ens diu Carme- que tot i tantes novetats, la xifra total no passe mai de les 1.200 , us ho explico: com que valorem molt més la qualitat que la quantitat de tant en tant faig una revisió i elimino les que se m’havien “colat” i no eren prou interessants , també elimino les que han desaparegut, les que tenen problemes greus de visualització o han incorporat publicitat molesta., etc.."
Així mateix ens passa informació d'interessants enllaços, com ara:
QUADERNS DIGITALS. Ha publicat el número 50 Quaderns num 50 , entre altres hi ha un article que us recomano especialment “MÚSICA I NEUROCIENCIA” que també podeu llegir a la web de Carme Miró http://www.webdemusica.org/
NOU PORTAL del KAMPUS per a Aules Obertes , dins el PROJECTE ESPURNA
Aquest últims dies han aparegut en diversos blocs, articles o post de companys que trobo molt interessants i crec que val la pena difondre al màxim , si els voleu llegir els trobareu a:
ARRAN DE PUPITRE de Ramon Barlam “SOC UN MESTRE EMPRENYAT”
http://5centims5.blogspot.com/2008/01/sc-un-mestre-emprenyat.html
LA MIRADA PEDAGÓGICA de Boris Mir “NO VOY A HABLAR DE PISA!
http://lamiradapedagogica.blogspot.com/
ORDENADORES EN EL AULA de Manuel Área “ LAS TIC ESTAN GENERANDO INNOVACIÓN PEDADÓGICA EN EL AULA...”
http://ordenadoresenelaula.blogspot.com/2008/01/las-tic-estn-generando-innovacin.html
BITACOLA DE MESTRATIC d’ Anna Pérez “
http://www.aulablog.com/planeta/node/32060
dissabte, de gener 12, 2008
El Constructor d'Atenex
A l'àmbit de Ciències pot ser una eina força útil ja que ens permet inserir tot tipus de medis, encara que no tots els formats, en els materials creats: applets, vídeos, imatges, animacions, sons, projectes d'squeak, il·lustracions.
Pots veure un parell d'exemples d'unitats de Física realitzades amb el Constructor: Masses i molls i Llei d'Ohm . Més unitats didàctiques a la pàgina d'Atenex (UDIS).
Amb el Constructor d'Atenex es treballa des del nostre navegador, que ha de tenir el plug-in de Flash instal·lat, a més d'un Servidor "Apache" i molt millor si el servidor és local (és a dir treballar amb el nostre propi servidor en el nostre ordinador). També cal un intèrpret de PHP i el programari MySQL per a emmagatzemar les dades de forma permanent, perquè els puguem seguir usant altre dia.
Per a poder instal·lar el Constructor de Atenex, una vegada ja tenim instal·lat allò esmentat anteriorment (que també es pot instal·lar alhora que s'instal·la el Constructor) podem fer-ho des de:
- GnuLinEx: Es pot fer de dues formes; afegint un repositori o bé descarregant el paquet i fer la instal·lació de manera manual.
- Windows. Només n'hi ha una possibilitat, descarregar i instal·lar l'arxiu.